رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از صنایع پیشرفته از تدوین سند جامع صنایع پیشرفته کشور با محوریت حمایت صحا خبر داد
مجله نیچر فهرستی از ۱۰ پیشرفت اساسی علم در سال ۲۰۲۱ و برخی از کسانی که در رسیدن به این پیشرفتها نقش مهمی ایفا کردهاند، منتشر کرده است. این افراد و همکارانشان در رسیدن به اکتشافات فوقالعادهای نقش داشتهاند.
از یک رابط عصبی در نمایشگاه CES امسال رونمایی شده است که سیگنالهای مغز کاربر را میخواند، اما حداقل در حال حاضر برای سرگرمی و بازی استفاده میشود.
تعداد مقالات علمی بهعنوان پارامتری برای سنجش و مقایسه رشد علمی افراد، دانشگاهها و کشورها بهشمار میرود و بیانگر بازدهی علمی آنها است. طبق گزارش استتنانو بیش از ۴۲ درصد از انتشارات نانوی دنیا در سال ۲۰۲۱ را محققان چینی نگارش و منتشر کردهاند. آمریکا، هند و ایران به ترتیب با ۵/۱۱، ۴/۹ و ۵/۵ درصد در رده بعدی قرار دارند.
در قالب یک طرح فناورانه، بازیافت هوشمندانه پسماندهای الکترونیک، ضمن کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، بهرهبرداریهای بسیاری از این زباله ها را ممکن کرد.
محققان با استفاده از نانومواد کربنی، نانوالکترودهایی ساختند که میتواند نواحی مختلف مغز را پایش کرده و سیگنالهای مناسب برای درمان بیماریهایی نظیر صرع را دریافت کند.
رویکرد جدیدی برای تشخیص ویروس کرونا ابداع شده که میتواند منجر به آزمایشهایی شود که سریعتر، کمهزینهتر و کماشتباهتر نسبت به روشهای تشخیص موجود باشند.
فناوری اینترنت اشیا این امکان را فراهم میکند تا با کنترل از راه دور، بهرهوری در صنایع مختلف افزایش یابد. این فناوری با ایجاد شبکهای میان ابزارها، آنها را به هم متصل میکند.
عضو هیات مدیره صندوق حمایت از صنایع پیشرفته یکی از دلایل عدم توسعه و تامین مالی حوزه فناوری و دانش بنیان، این است که بیشتر منابع موجود به حوزه سرمایه در گردش شرکتها تخصیص پیدا کرده و حوزه تحقیقات فراموش شده است.