در راستای توسعه ابزارهای مالی و مدلهای تأمین مالی طرحهای حوزه صنایع پیشرفته و پاسخ به نیازهای شرکتهای صنایع پیشرفته و دانش بنیان تمهیدات لازم برای حمایت از تأمین سرمایه به روش جمعسپاری در صندوق حمایت از صنایع پیشرفته ایجاد شد.
فرصاد جان احمدی رئیس اداره امور سیاست گذاری اقتصادی و تامین مالی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در گفتگو با روابط عمومی این صندوق با بیان اینکه صحا سالها با خدمات مالی و اعتباری اعم از ارائه تسهیلات و صدور ضمانتنامه به حمایت از صنایع پیشرفته اشتغال داشته، گفت: این صندوق درصدد آن برآمده از ابزارهای سرمایهگذاری در کنار سایر خدمات خود استفاده کند؛ بنابراین در راستای توسعه ابزارهای مالی و مدلهای تأمین مالی طرحهای حوزه صنایع پیشرفته و پاسخ به نیازهای شرکتهای صنایع پیشرفته و دانش بنیان تمهیدات لازم برای حمایت از تأمین سرمایه به روش جمعسپاری ایجاد شد.
وی در همین زمینه افزود: در گام اول، این حمایت از طریق پوشش ریسکهای سرمایهگذاری، تضمین سرمایه مردمی و تقبل تعهدات شرکتهای صنایع پیشرفته از طریق صدور ضمانتنامه صورت میپذیرد لذا صندوق آمادگی دارد در صورت اقدام شرکتهای فعال در حوزههای صنایع پیشرفته و مجموعههای دانش بنیان جهت تأمین مالی جمعی از طریق سکوهای تأمین مالی دارای مجوز از فرابورس ایران نسبت به صدور ضمانتنامههای مربوطه همکاری نماید.
گفتنی است، تأمین مالی جمعی یا crowdfunding یکی از ابزارهای نوین مالی در حوزه سرمایهگذاری است که هدف آن تأمین تمام یا بخشی از سرمایه مورد نیاز جهت توسعه کسب و کار از طریق جمعآوری سرمایههای خرد میباشد. با هدف نظاممند کردن این سازوکار، طی سالهای اخیر در فرابورس ایران بستری فراهم شده که این فعالیتها به طور شفاف، مدیریت شده و قابل نظارت و با حضور ارکان تخصصی و دارای مجوز از مرجع رسمی و با راهکارهای بازار سرمایه انجام پذیرد.
از بازرترین ویژگیهای این روش میتوان به سرعت بالای جذب سرمایه و تأمین نقدینگی موردنیاز شرکتها و بنگاههای اقتصادی در زمانی کوتاه اشاره کرد. این مسأله در کنار مزیتهایی مانند جذب سرمایه موردنیاز به طور یکجا و چابک کردن شرکت در فرایندهای عملیاتی و تجاری با توجه به تغییرات محیط اقتصادی و عواملی همچون تورم میتواند به شرکتها راهگشا باشد. این مطلب با عنایت به لزوم دسترسی سریع شرکتهای صنایع پیشرفته و کسب و کارهای دانش بنیان به منابع برای توسعه خود و پیادهسازی برنامهها حائز اهمیت است.
از طرف دیگر، سرمایه¬گذاران نیز میتوانند از این فرصتها بهره¬مند شده، روی پروژهها و کسب و کارهای جدید سرمایه¬گذاری کنند و به ازای اعتبار خود در این پروژه¬ها سودآوری داشته باشند که به تقویت فضای مشارکت مردمی در توسعه کسب و کارها و حوزههای فناورانه منجر میشود.
لینک کوتاه خبر: https://www.airdfh.ir/u/19m