در طرح بتن هوشمند سنسورهایی مخصوص و طراحی شدهاند که درون نقاط حساس و بحرانی سازه ساختمان نصب و دفن خواهند شد و جهت کنترل برخط تنش _ کرنش بتن از طریق اتصال به نرم افزار طراحی شده که با این طرح در لحظه میتوان وضعیت مقاومتی سازه را برخط تشخیص و در صورت نیاز نسبت به مقاومسازی یا حداقل تخلیه ساکنین و جلوگیری از حوادث تلخی همچون حادثه متروپل جلوگیری کرد.
یکی از شرکتهای دانشبنیان دانشگاه صنعتی شریف با دستیابی به فناوری ملی در زمینه تجهیزات مخابرات نوری توانسته است مانع خروج میلیونها دلار ارز از کشور برای واردات تجهیزات مشابه شود.
محققان ایرانی فناوری جدیدی را ابداع کرده اند که از امواج فراصوت برای ایجاد اشیاء پیچیده و دقیق استفاده می کند.
معاون خدمات شهری شهرداری فسا از پروژه تولید برق از 150تن زباله روزانه این شهر خبر داد .
کیتهای تشخیص سریع ایرانساخت با تکیه بر دو فناوری نانو و زیستی، در حوزه محصولات همگرا به شمار میرود. هدف از تولید این کیتها ابتدا جلوگیری از واردات و سپس ورود به بازارهای جهانی برای ارزآوری است.
پیش از تولید دستگاه نوار قلب ایران ساخت، نیاز کشور با واردات تامین می شد اما امروز به کشورهای عراق، ترکیه و افغانستان صادر می شود.
یک تیم تحقیقات بینالمللی با استفاده از نانولولههای کربنی موفق به توسعه ابرخازنهایی شده که انعطافپذیر هستند.
محققان سوئیسی با استفاده از نقاط کوانتومی روشی نوآورانه برای افزایش عملکرد سلول خورشیدی پروسکایتی ارائه کردند. با این فناوری میتوان حتی در مقیاسهای بزرگ کارایی این سلولها را در سطح بالا نگه داشت.
بررسیهای انجام شده در بانک اطلاعات محصولات استتنانو نشان میدهد که حسگرها با ۸۴۱ محصول بیشترین سهم را در میان نانومحصولات حوزه الکترونیک دارا هستند.
اولین تراشه الکترونیک مولکولی ساخته شد، چیزی که هدف ۵۰ ساله در مسیر ادغام مولکولهای منفرد در مدارهای الکترونیکی است. این کار برای رفع محدودیتهای قانون مور صورت گرفته است.